top of page

De strijd tegen vlooien en teken

De juiste voeding is van essentieel belang voor de gezondheid en het welzijn van je Cobberdog. Een uitgebalanceerd dieet voorziet je hond van de nodige voedingsstoffen om te gedijen. Eén die goed is voor de darmflora. Want een goede weerstand is zeer belangrijk tegen de strijd van vlooien en teken.


De pups krijgen hier met zes weken al knoflooktabletten. Doordat de knoflook opgenomen word door het lichaam zal deze een geur geven die voor vlooien en teken niet aantrekkelijk is. Dit houd in dat ze ook niet in het lichaam gaan bijten. Dit tot in tegenstelling van de gifmiddelen waarbij er wel eerst contact moet zijn met de hond voordat deze dood gaan. Zoals misschien wel te merken is ben ik totaal geen voorstander van chemische middelen.

Hier werk ik al jaren voor mijn honden met knoflooktabletten en ze hebben een keramische ketting om. Deze was laatst ook al in het nieuws en zou totaal geen effect hebben. Mijn eigen ervaring is als ik de ketting gebruik ik minder knoflooktabletten hoef te geven om ze teken vrij te houden. Vlooien heb ik nog nooit last van gehad en afgelopen zomer heb ik twee teken gevonden. Het kan wel zijn dat in sommige delen van het land er meer teken voorkomen.


Chemische middelen

Ik wil toch nog graag even de aandacht vestigen op al die makkelijke tabletten en druppels. De mensen vinden ze ideaal een tablet die je maar 1x in de drie maand hoeft te geven en je hebt geen vlooien en teken. En de hond heeft nergens last van. Kijk aub bij deze middelen naar de bestandsdelen!! U geeft landbouw gif aan uw hond. Sommige honden komen meteen in de problemen maar bij anderen bouwt het gif zich langzaam op in het lichaam.

Natuurlijk niet elke hond krijgt problemen hiervan maar ik heb al schrijnende gevallen gezien en gehoord. Het gif kan de zenuwen aantasten gevolg toevallen, epileptische aanvallen. Zelfs een hartstilstand is helaas voorgekomen bij de hond van mijn buurtjes. Eén dag naar het toedienen van de tablet een toeval en de tweede dag is hij overleden. Maar ook latere problemen door het uitvallen van de organen komt veel voor. In Amerika zijn de chemische middelen al voor een groot deel verboden. Dit zegt toch al genoeg. Maar ik ben bang dat het in Nederland nog een te groot winstbelang is om dit allemaal zo maar uit de schappen te halen.


Tegenwoordig zijn er zoveel natuurlijke middelen om de strijd aan te gaan tegen vlooien en teken.47 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page