top of page

Een introductie tot de Cobberdog

Als je op zoek bent naar een trouwe, intelligente en vriendelijke metgezel, dan is de Cobberdog misschien wel de perfecte keuze voor jou. In deze blogpost zullen we je kennis laten maken met deze unieke hondenras.


Geschiedenis

De Australische Cobberdog is in 2012 erkend als puur ras in ontwikkeling dat gedeeltelijk voortkwam uit de authentieke Australische Labradoodle.


De naam "Cobber" is Australisch voor "vriend" of "maatje". Deze naam weerspiegelt de sterke band en loyaliteit die deze honden hebben met hun eigenaars.


Fysieke kenmerken

De Cobberdog is een hond die kan voorkomen in drie maten de mini, medium en standaard. Ze hebben een atletisch lichaam en een elegante uitstraling. Ze hebben een vacht die hypoallergeen is, wat betekent dat ze minder allergenen verspreiden en daarom geschikt kunnen zijn voor mensen met allergieën


Temperament

Een van de meest opvallende kenmerken van de Cobberdog is hun vriendelijke en sociale karakter. Ze zijn uiterst loyaal aan hun eigenaar en hebben een sterke behoefte om deel uit te maken van het gezin. Cobberdogs gedijen goed in gezelschap en zijn over het algemeen vriendelijk tegenover vreemden, kinderen en andere huisdieren.


Deze honden zijn intelligent en gemakkelijk te trainen, wat hen geschikt maakt voor verschillende taken. Ze staan bekend om hun empathie en intuïtie, waardoor ze uitstekende therapiehonden en assistentiehonden zijn. Cobberdogs hebben vaak een rustig en geduldig temperament, wat hen ideaal maakt voor gezinnen en individuen van alle leeftijden. Het is belangrijk op te merken dat Cobberdogs voldoende mentale en fysieke stimulatie nodig hebben om zich gelukkig te kunnen voelen.


Doordat ze zo op de mensen gericht zijn en ze zo goed aanvoelen wat er allemaal speelt binnen het gezin kunnen er zich ook snel "gedrags"problemen voordoen. Men moet zich niet verkijken op een verandering binnen het gezin b.v. door ziekte van een gezinslid wat voor een invloed dit heeft op de hond. Ook bepaalde situaties kunnen zo indruk maken en als deze door ons niet goed begeleid worden kan dit voor prolemen in het gedrag zorgen. Kijk altijd goed naar je hond, kijk hoe hij alles ervaart. Hij hoeft niet iedereen leuk te vinden hij hoeft niet met alle honden te kunnen spelen. Laat hem zijn eigen keuzes maken.( voor zover dit natuurlijk veilig is. ) Hierdoor krijg je een hond die stabiel in het leven staat. En makkelijke met de dingen om kan gaan.

83 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page