top of page

Levensstijl en activiteiten voor de Cobberdog

De Cobberdog is een energiek en actief ras dat gedijt bij voldoende lichaamsbeweging en geestelijke stimulatie. Het is belangrijk om de juiste levensstijl en activiteiten te bieden om je Cobberdog gezond en gelukkig te houden. Van wandelen en hardlopen tot behendigheidstraining en puzzelspellen, er zijn tal van manieren om je Cobberdog actief en bezig te houden.


Wandelen en hardlopen

Anders dan misschien doet vermoeden is de Cobberdog een zeer sportieve hond. En hierdoor ook zeer geschikt om mee hard te lopen. Het spreekt voorzelf dat het wandelen en later het hardlopen langzaam opgebouwd moet worden. Leer op jonge leeftijd de pup al los te laten lopen. Dit natuurlijk op plekken waar dit is toegestaan en veilig is. Hierdoor krijg je heerlijke ontspannen wandelingen waarbij de hond heerlijk kan snuffelen en zijn eigen ding kan doen. En leer natuurlijk de pup netjes aan de riem te laten lopen. Niets zo vervelend als een hond die constant in zijn riem hangt. Als het goed is word hier op de cursus veel aandacht aan besteed.


behendigsheidstraining

Behendigheidstraining is een geweldige manier om de fysieke vaardigheden en het zelfvertrouwen van je Cobberdog te ontwikkelen. Het opzetten van een behendigheidsparcours in de tuin of het deelnemen aan behendigheidslessen kan je hond helpen om zijn behendigheid, coördinatie en concentratie te verbeteren. Het is een leuke en uitdagende activiteit waarbij jij en je Cobberdog samenwerken als een team.


Puzzelspellen en hersenwerk

Cobberdogs hebben niet alleen lichamelijke, maar ook geestelijke stimulatie nodig. Puzzelspellen en hersenwerk zijn uitstekende manieren om je hond mentaal uitgedaagd te houden. Er zijn veel interactieve speeltjes en puzzels beschikbaar waar je hond beloningen moet vinden door middel van denkwerk en probleemoplossing. Verstop traktaties in puzzelspeelgoed of maak gebruik van snuffelmatten om je Cobberdog uit te dagen en te vermaken.


Speeltijd met andere honden

Cobberdogs zijn over het algemeen sociaal en vinden het leuk om met andere honden te spelen. Wat ik persoonlijk zeer belangrijk vind is als honden met elkaar spelen houd ze goed in de gaten. Kijk naar je hond vind hij het ook echt leuk, kijk naar zijn lichaamshouding. Hoe vaak zie je wel niet dat de mensen gezellig met elkaar staan te praten en totaal niet in de gaten hebben dat de hond het helemaal niet leuk vind. Vooral een jonge hond (pup) kan hier een trauma aan overhouden voor het leven.

Ik kan er niet vaak genoeg op wijzen een hond hoeft niet elke andere hond leuk te vinden. Hij moet zelf de keuze kunnen maken wil ik wel of geen contact met een andere hond.

80 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page